LOADING

Type to search

Share

Betalen in Frankrijk gaat misschien weer net even anders dan in Nederland. Er zijn natuurlijk gewoon pinautomaten in Frankrijk om te pinnen en je kan ook gewoon betalen met je pinpas bij de supermarkt. Maar hoeveel fooi geef je bijvoorbeeld bij het bezoeken van een restaurant?

Munteenheid

De munteenheid in Frankrijk is de Euro.Geldautomaten

In heel Frankrijk zijn voldoende betaalautomaten te vinden om geld op te kunnen nemen. (GAB = guichet automatique bancaire of DAB = distributeur automatique de billets)

Bankpassen

Bijna overal in Frankrijk kan je tegenwoordig terecht met je bankpas. Het gebruik van je bankpas in Frankrijk is meestal gratis maar kent wel een limiet. Het gestelde limiet is per bank verschillend.

Creditcards

Bij vrijwel alle hotels, restaurants, winkels, tolwegen en bemande tankstations worden creditcards geaccepteerd. Ook op de tolwegen kan je met een creditcard betalen.

Meestal kost het betalen met een creditcard geld. De exacte kosten voor het gebruik van de creditcard verschillen per bank en creditcard.

Klik hier voor meer informatie over het gebruik en de kosten van creditcards in Frankrijk.

Contant geld

Het is aan te raden te zorgen dat je altijd contact geld bij je hebt. Op sommige locaties zoals onbemande tankstations is de kans groot dat je buitenlandse creditcard of bankpas niet zal worden geaccepteerd.  

Fooi

Het is één van de meest gestelde vragen voor mensen als ze in het buitenland zijn. Want wat geef ik aan fooi in een restaurant in Frankrijk of op een terrasje? Anders dan in Nederland zit er bij de rekening van een restaurant of hotel al 15% service compris inbegrepen. Het is echter wel gebruikelijk om de rekening naar boven af te ronden en het kleine wisselgeld te laten liggen.

Daarnaast verwacht men in duurdere restaurants nog een gemiddelde fooi van 5%. Wanneer je gebruik maakt van een taxi dan ligt het gebruikelijke fooi op 10% van de ritprijs.

Tags:
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *