21 regio's in Frankrijk krijgen code rood

Het aantal conrona besmettingen in Frankrijk blijft maar oplopen. Daarom heeft de Franse overheid besloten om ruim 21 regio's tot code rood zones te bestempellen. De omgeving van Parijs en Bouches-du-Rhône waren al eerder op rood gezet, maar nu worden daar nog eens 19 andere regio's aan toegevoegd. 

Code rood Frankrijk

De code rood voor deze regio's zijn afgegeven door de Franse overheid. Dit zegt nu nog niets over de kleurcode die de Nederlandse overheid aan deze gebieden geeft. Wel is de verwachting dat de Nederlandse overheid de kleurcodering van Frankrijk voor deze gebieden over zal nemen en daarom een negatief reisadvies zal afgeven. 

Met code rood geeft de Franse overheid de lokale overheden meer macht om extra maatregelen tegen het coronavirus te nemen. Zo kunnen vrijheden van burgers ingeperkt worden en nieuwe verplichtingen op regionaalniveau worden bepaald. Ook wegen kunnen bijvoorbeeld gesloten worden om de hoeveelheid verkeer binnen de steden te beperken. 

Zuidkust van Frankrijk kleurt rood

De gehele zuidkust aan de Middellandse Zee kleurt rood, tot aan de grens bij Italië aan toe. Ook grote steden zoals Bordeaux, Toulouse en Lyon zijn nu na Parijs getroffen door een enorme uitbraak van COVID19. Binnen deze steden bevinden zich elk jaar een hoop Nederlanders die daar vakantie vieren. Een aanpassing van kleurcodering door de Nederlandse en Franse overheid kan daarmee verstrekkende gevolgen hebben voor de vakanties die daar gevierd worden.

Nieuwe lockdown in Frankrijk

De Franse overheid doet er op dit moment alles aan om het virus binnen Frankrijk in te dammen en te zorgen dat de Franse ziekenhuizen niet onder enorme druk komen te staan. Op dit moment besmet elk besmet persoon 1,4 andere personen. De komende week zal de overheid starten met wekelijkse updates over de situatie in het land. Een nieuwe lockdown sluit de overheid niet uit. De overheid wil alles doen om de zwakkere in de samenleving te beschermen.