3 leuke uitstapjes in Normandiƫ

Nederlandse toeristen reizen jaarlijks massaal af naar Normandië. Het gebied kent een zeer gunstige ligging ten opzichte van Nederland en biedt een groot aantal bezienswaardigheden. In dit artikel zetten we de drie leukste uitstapjes in Normandië voor je op een rijtje. Welke van deze bezienswaardigheden heb jij al eens bezocht?

Tip 1: Mont Saint-Michel

In het zuidwestelijk deel van Normandië vind je Mont Saint-Michel. Dit is een klein schiereiland, welke de op twee na drukst bezochte bezienswaardigheid van het land is. Voor een bezoek aan Mont Saint-Michel hoef je niet met de boot! Het schiereiland is middels een lange brug met het vasteland verbonden. In plaats van de auto te gebruiken, zou je ook lopend naar het schiereiland kunnen gaan. Het is een gezellige plek, met tal van leuke restaurantjes en winkeltjes. Ook niet onbelangrijk: vanaf Mont Saint-Michel heb je een fraai uitzicht over het water rondom dit schiereiland. Een oase van rust!

Tip 2: Rouen

Rouen is de hoofdstad van Normandië en zou om die reden niet op je lijstje met activiteiten mogen ontbreken. Het is een prachtige, historische stad met knusse steegjes en een gezellig centrum. Tijdens je wandeling door de stad zal al snel opvallen, dat de stad ten tijde van de Middeleeuwen gebouwd werd. Dit is goed zichtbaar in de bouwstijl! Net als in Mont Saint-Michel kent ook Rouen een centrum met leuke terrasjes en winkeltjes. Het hoogtepunt in deze plaats? Rue de Gros Horloge, met tal van prachtige huizen!

Tip 3: Invasiestranden

Wie aan Normandië denkt, zal al snel aan de invasiestranden denken. Deze stranden, ook wel D-Day stranden genoemd, vertellen je meer over de historische gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Omaha wordt gezien als een van de bekendste invasiestranden. Je vindt hier twee musea en tal van monumenten. Ook het bezoeken waard hier is het Amerikaanse kerkhof.