Coronaregels op de Franse autowegen

In Europa bepalen alle Europese landen individueel de regels die zij toepassen om het coronavirus te bestrijden. In Frankrijk gelden daarom weer andere regels dan in Nederland. Ook op de Franse autowegen zijn er verschillende coronaregels van toepassing. Op Frankrijkwijzer.nl zetten wij de Franse autowegen coronaregels voor je op een rijtje. Het niet opvolgen van de regels kan tot behoorlijk hoge boetes leiden.

Is een mondkapje in Frankrijk in de auto verplicht?

Nee een mondkapje in de auto in Frankrijk is niet verplicht. Wel geeft de overheid aan het aan te raden om in de auto een mondkapje te dragen. Maar een mondkapje in de auto van Frankrijk is niet verplicht en daarom worden er ook geen boetes gegeven.

Hoeveel personen mogen er in de auto in Frankrijk?

In Frankrijk zijn er niet zoals in Nederland regels over het maximaal aantal personen in een auto. Je mag dus met een onbeperkt aantal mensen plaatsnemen in de auto, ook als deze uit een ander huishouden komen.

Zijn de restaurants langs de wegen geopend of kan ik nergens eten?

De restaurants bij benzinestations en langs de wegen zijn weer open. Wel is het zo dat je het eten mee moet nemen, de gedeeltes waar je kan zitten zijn gesloten bij sommige restaurants. In restaurants waar je wel binnen mag zitten, ben je verplicht om een mondkapje te dragen.

Kan ik naar de WC langs de snelwegen in Frankrijk?

Ja de toiletten zijn open rondom de snelwegen. Er kunnen wel verplichtingen gelden zoals het dragen van een mondkapje. Dit is echter verschillend per toilet. Er kunnen aanvullende regels gelden, lees daarom altijd de instructies voordat je naar de toilet gaat.

Zijn er extra controles voor corona bij de grens van Frankrijk?

Nee in Frankrijk zijn er geen extra controles meer voor reizigers uit Nederland en België. Je kunt dus zonder problemen de Franse grens over om vakantie te gaan vieren.

Kan ik met mijn auto gewoon stoppen op de parkeerplaatsen langs de snelwegen?

Ja deze zijn open. Je kunt hier gewoon parkeren, even je benen strekken, wat eten of gebruik maken van de toiletten. Het is echter op deze plaatsen niet toegestaan om met meer dan 10 personen bij elkaar te zitten. Grote groepsvorming mag dus niet.