De 3 mooiste bezienswaardigheden in Eure-et-Loir

Wil je een prachtig departement in Frankrijk bezoeken die rijk is aan cultuur en geschiedenis? Dan moet je de diverse mooie steden in het departement Eure-et-Loir zeker eens een bezoekje brengen. Binnen het department zijn verschillende leuke steden te vinden met ieder zijn eigen rijke historie en prachtige stukken natuur. Benieuwd naar de drie  mooiste bezienswaardigheden in Eure-et-Loir? Wij zetten drie bezienswaardigheden in Eure-et-Loir voor je op een rijtje die je zeker eens moet bezoeken.

1: Chartres

Elk departement in Frankrijk heeft ook een eigen hoofdstad. De hoofdstad van Eure-et-Loir is Chartres. Deze prachtige stad bestaat uit twee verschillende stadsdelen en is gelegen aan de oever van de rivier de Eure. De bekendste bezienswaardigheid van Chartres is de Kathedraal van Chartres. Deze kerk staat op een heuvel en vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Wanneer je nog meer bezienswaardigheden in Chartes wil bezoeken dan is het aan te raden om een bezoek aan het maison Picassiette te brengen. Dit zeer oude huis is zeer bijzonder te noemen doordat dit huis bestaat uit glascherven en faiencescherven die vastgekleefd zitten in cement. Het huis is niet met een special doel gebouwd, de bouwer van het huis Raymond Isidore zocht een eigen onderkomen en creëerde deze op deze bijzondere wijze. Hij heeft ruim 29000 uur aan de bouw en versiering van het huis besteed.

2: Château d’Anet

Wanneer je het leuk vindt om historische kastelen te bezoeken dan is het in het noorden gelegen kasteel Château d’Anet iets voor jou. Het eeuwenoude kasteel is gelegen aan de oever van de rivier de Eure. Het kasteel is vooral bekend om zijn buitenkant, buiten het kasteel staan prachtige fonteinen, standbeelden en een reusachtige tuin. Het kasteel beschikt over verschillende gebouwen die allen te bezoeken zijn.

3: Dreux

Een historische kleine stad gelegen in het noorden van Eure-et-Loir, dat is Dreux. Naar bezienswaardigheden in Dreux hoef je niet lang te zoeken. Het historische stadje Dreux is namelijk een bezienswaardigheid op zichzelf. In de stad zijn vele historische gebouwen te vinden en je kunt er na een heerlijke wandeling in de natuur genieten van één van de vele restaurantjes. In de stad staat de kerk Eglise Saint Pierre. Deze kerk is toegankelijk voor publiek. In Dreux hoef je je niet te vervelen, de stad kent vele kleine bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn.