De beste reisverzekering voor jou

De beste reisverzekering voor jou 

Je gaat op reis. Wat leuk! Misschien ga je wel drie weken heerlijk zonnen in Turkije of op stedentrip in Bulgarije. Hoe dan ook. Jij wilt optimaal genieten van jouw reis. Heerlijke door de straatjes struinen of lekker eten in de beste restaurants. 

Het laatste waar je aan wilt denken, zijn onverwachte vervelende gebeurtenissen. Je kan bijvoorbeeld ziek worden op vakantie of je laat je camera liggen bij de ijskraam waar je vanmiddag een ijsje hebt gehaald. Heel vervelend als dit gebeurt tijdens jouw vakantie. Maar het mag niet zo zijn dat je opeens voor torenhoge kosten komt te staan of dat je niet op doktersbezoek kan in het buitenland. 

Om deze reden is online een reisverzekering vergelijken van belang. Wees voorbereid op het onverwachte en geniet zonder zorgen van je vakantie. Welke reisverzekering kies jij?

Wat is een reisverzekering nu precies? 

Een reisverzekering is, de naam zegt het al, een verzekering voor wanneer jij op reis gaat. Deze verzekering dekt onder andere schade, verlies of diefstal van je bagage. Ook ben je verzekerd bij (onverwachte) ziektekosten die je in het buitenland maakt en bij opsporings- of reddingsacties. 

Ziektekosten in het buitenland kunnen voorkomen wanneer je op vakantie ziek wordt en naar een dokter of het ziekenhuis moet. 

Een reddings- of opsporingsactie komt maar zelden voor bij mensen die op vakantie gaan. Echter kunnen deze praktijken weldegelijk een keer nodig zijn. De kosten voor deze acties lopen enorm op mocht je ze ooit een keer nodig hebben. Daarom is het goed om deze zaken voor te zijn en je hiervoor te laten verzekeren. 

Bovenstaande zaken zitten, meestal, in de standaard dekking van een reisverzekering. Je kan je ook aanvullende laten verzekeren. Met een aanvullend pakket kun je je voor meerdere zaken, goederen of ziektekosten preventief dekken. Zo bestaat er bijvoorbeeld het aanvullende pakket ‘extreme sporten’. Dit aanvullende pakket is handig om af te sluiten als jij gaat bergbeklimmen of duiken. Hiervoor ben je namelijk niet standaard verzekerd vanuit je (basis)reisverzekering. 

Je kan dus je reisverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen en eisen. Je hebt twee verschillende reisverzekeringen: de kortlopende en doorlopende reisverzekering. 

Het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering 

Je hebt verschillende soorten reisverzekeringen. Zo kun je kiezen voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. We leggen het verschil uit tussen deze twee reisverzekeringen. 

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering voor een korte reis. Deze reis mag niet meer dan drie weken aaneengesloten zijn. Je bent, in de meeste gevallen, verzekerd voor de punten die we eerder benoemd hebben. Ook kun je natuurlijk aanvullende dekkingen hierbij nemen. De premie die je voor deze verzekering betaalt is meestal per dag. 

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het hele jaar doorloopt. De naam deed het al vermoeden. Zo kan je het hele jaar lang verzekerd op vakantie: zowel de vier weken Spanje of de onverwachte weekendjes weg! De premie die je betaalt is meestal maandelijks. 

Reisverzekeringen vergelijken 

De beste reisverzekering voor jou vind je door ze te vergelijken in een vergelijkingstool. Zo zie je in een handomdraai welke verzekering perfect bij jou past. Denk aan de juiste dekkingen, de perfecte prijs en andere factoren die meespelen. Vind de juiste reisverzekering voor jou.