Frankrijk wil afscheid nemen van tolpoorten

De Franse overheid wil naar een nieuw systeem gaan gebruiken op de tolwegen in het land. Alle tolpoortjes moeten worden vervangen door een systeem dat zorgt voor een betere doorstroming van de wegen. Als je door de tolpoorten wil rijden moet je over een tolkastje beschikken of je online hebben geregistreerd. Dit systeem wordt ook in Portugal en Noorwegen gebruikt.

Veel vertraging door tolpoorten

Frankrijk heeft te maken met veel files door de tolpoorten. Dit zorgt niet alleen voor een minder snelle doorstroming, maar ook voor extra milieuvervuiling. De Franse overheid heeft een wetsontwerp opgesteld om de tolpoortjes zo snel mogelijk te laten verwijderen.

Télépéage-systemen

De tolpoorten moeten worden vervangen door de zogenaamde télépéage-systemen. Dit systeem maakt een betaling mogelijk tijdens het rijden. Speciale detectiepoorten herkennen de kentekenplaat en kunnen de eigenaar van de auto herkennen aan de online registratie of het tolkastje in de auto.

♥ TIP: wil je meer weten over de huidige situatie en de kosten van de tolwegen in Frankrijk? Klik dan hier om alles over de tolwegen in Frankrijk te weten te komen.

Verhoging van de boetes

Het betalen tijdens het rijden principe brengt wel een nieuw probleem met zich mee. De kans op zwartrijders op de tolwegen is groter en de overheid wil daarom de boetes voor dit vergrijp gaan verhogen. De huidige boete voor het rijden op een tolweg zonder te betalen bedraagt €35,00.