Goedkoop naar Parijs

Je wilt binnenkort naar Parijs, maar hebt nog geen idee of je met de bus, de trein, het vliegtuig of gewoon met de auto wilt gaan. In dit blogbericht bespreken we de voor- en nadelen van ieder vervoersmiddel, zodat jij de juiste keuze kan maken wat betreft vervoer.

Trein naar Parijs

De trein naar Parijs is wellicht niet het eerst idee dat in je opkomt, maar zeker het overwegen waard. De internationale treinen van NS international zijn vandaag de dag namelijk van alle gemakken voorzien. Bovendien ben je binnen 3 uur en 18 minuten al in het centrum van de Franse hoofdstad!

Laten we beginnen met een aantal voordelen van een treinreis naar Parijs. Zo is het wellicht goed om te weten dat een treinticket naar Parijs verkrijgbaar is vanaf € 35,-. Hiervoor ontvang je een vervoersbewijs voor de 2e klasse die vrijwel van alle denkbare gemakken is voorzien.

Aan boord heb je namelijk toegang tot de WiFi in de trein, zijn de stoelen een stuk comfortabeler dan je gewend bent van de ‘reguliere treinen’ en heb je vrijwel overal toegang tot een stopcontact. Tijdens je rit naar de Franse hoofdstad kan je dus makkelijk je favoriete serie bingewatchen!

Oja, nog een groot voordeel is dat de internationale treinen geen lange wachtrijen hebben! Je hoeft dus niet zoals bij het vliegveld ruim van tevoren aanwezig te zijn en kan na een korte incheck en controle zo instappen.

Er kleven echter ook een paar nadelen aan het vervoer per trein. Zo dien je hierbij rekening te houden met het vroegboektarief. Het eerder genoemde bedrag van € 35,- per treinticket is alleen geldig wanneer je ruim van tevoren je treintickets boekt.

Een last-minute met de trein zal dus nauwelijks goedkoper zijn dan het vliegtuig. Ben je daarentegen van plan om over 3 of 4 maanden pas een weekend naar Parijs te doen, dan ben je ruim op tijd en geniet je van de scherpste prijs!

Busreis van Nederland naar Parijs

Een tweede mogelijkheid is de bus naar Parijs. Een grote reisorganisatie op dit gebied is FlixBus. Dat zijn de groen/oranje bussen die je vast weleens op de snelweg bent tegengekomen. Deze worden voornamelijk gebruikt voor Europese bestemmingen.

Een reis met de bus van Flixbus zijn in deze lijst de goedkoopste manier van reizen. Zo betaal je voor een enkele reis naar Parijs tussen de € 19,- en € 45,- per persoon. De prijzen kunnen echter flink schommelen. Net als bij de meeste methodes ontvang je extra korting als je ruim van tevoren je tickets boekt.

De bussen zijn vandaag de dag flink verbeterd ten opzicht van circa 10 jaar geleden. Zo zijn de stoelen ruimer, heb je vaak extra beenruimte en is de bus voorzien van klimaatbeheersing. Op die manier is het nooit te warm of te koud in de bus.

Het grootste nadeel van de busreis is echter de reistijd. Je kan instappen op meerdere locaties door Nederland, maar dat betekent ook dat de bus vaak stopt. Hierdoor bedraagt de reistijd tussen de 6,5 uur tot 9 uur. Flink langer dan de trein of het vliegtuig.

De bus is dus wellicht een van de goedkopere alternatieven voor de trein of het vliegtuig, maar je bent er wel aanzienlijk langer mee onderweg. Heb je daar geen enkel probleem mee, en bespaar je daarmee liever een paar tientjes, dan is het zeker de moeite waard om de website van FliXbus in de gaten te houden voor leuke kortingen.

Vliegen van Amsterdam naar Charles de Gaulle Airport

Ook vandaag de dag is het vliegen naar Parijs nog verreweg het populairst. Ondanks dat de internationale treinreizen een flink groei doormaken wordt ook voor korte afstanden vaak nog gekozen voor het vliegtuig.

Niet heel gek natuurlijk, want met een reistijd van een klein uurtje sta je binnen no-time weer met beide benen op de grond. Vaak breng je langer door op het vliegveld zelf dan in de lucht.

Een groot voordeel is natuurlijk dat je snel op locatie bent, maar daar wordt vaak niet aan de inchecktijd gedacht. Zelfs bij Europese vluchten dien je namelijk ruim van tevoren aanwezig te zijn en zit je wellicht nog met bagage waar je op moet wachten.

Bedenk daarom goed of je echt een koffer nodig hebt voor een weekendje Parijs of dat je prima uit de voeten kan met een of twee rugtassen. Op die manier bespaar je op de kosten van (ruim)bagage en kan je na het landen direct in de taxi of bus naar het centrum van Parijs.

Met de auto naar Parijs

De laatste manier is natuurlijk met eigen vervoer: oftewel de auto naar Parijs. Deze manier van reizen kost je, mits er geen files zijn, een uur of vijf. Vanaf Amsterdam bedraag de afstand over de weg circa 510 kilometer. Hier doe je naar verwachting ongeveer 5 uur en 37 minuten over.

Handig om te weten is natuurlijk dat je in een drukke stad als Parijs weinig hebt aan een eigen auto. Verder ben je aan parkeerkosten ook een flinke boterham kwijt. Heb je een parkeerplaats van het hotel zelf dan heb je geluk en moet je daar zeker gebruik van maken.

Met de auto ben je echter niet afhankelijk van vaste vertrektijden, dus ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. De kosten bij deze vierde manier van reizen zitten voornamelijk in de benzine- en parkeerkosten.

Ben je geïnteresseerd in bezienswaardigheden net buiten de stad, dan kan je daar met de auto gemakkelijk en snel naartoe. Ook hoef je met een eigen auto niet per se te verblijven in een stad als Parijs, maar kan je ook net buiten de stad een hotel boeken. Hierdoor is het overwegen van een autorit de moeite waard en staat deze toch in deze lijst.

De reisgids voor Parijs

Ben je er na het lezen van dit blogbericht nog niet helemaal uit? Bezoek dan eens dé online reisgids over Parijs via Parijzenaar.nl. Op deze website van je namelijk alles over je reis en verblijf in deze wereldstad.