Strengere mondkapjesplicht in Frankrijk

In Frankrijk zijn vanaf deze week nieuwe en strengere mondkapjes verplichtingen actief. Je bent verplicht in Frankrijk vanaf deze week daarom in alle afgesloten openbare ruimtes een mondkapje te dragen.

In eerste instantie zou de mondkapjesverplichting pas 1 augustus ingaan in Frankrijk, echter is het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd zo snel gestegen dat de maatregelen al sinds deze week van kracht moeten worden.

Verschillende plekken verplicht

In Frankrijk was er al langer een plicht om mondkapjes in het openbaar vervoer te dragen. Ook voor personeel dat werkt in de horeca is het verplicht om mondkapjes te dragen. Maar ook op alle openbare plekken die afgesloten zijn zoals cafés winkels, museums, bioscopen etc. Belangrijk is om te beseffen dat in elk gebouw waar externe personen zijn toegestaan een mondkapje verplicht is. Als je deze stelregel als leidraad aan zal nemen dan kun je het ook niet verkeerd doen.

Toename besmettingen in Frankrijk

Na een daling van het aantal coronabesmettingen in Frankrijk, heeft het virus de afgelopen weken juist weer een sterke stijging laten zien. Frankrijk is met deze toename erg zwaar getroffen en ruim 480 corona patiënten verkeren op dit moment in kritieke toestand. Toch is de verwachting niet dat Frankrijk weer terug zal gaan in een totale lockdown.