Waarschuwing: Ga dit weekend niet naar Parijs

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken doet een dringende oproep aan alle Nederlanders om dit weekend niet naar Parijs te gaan. In de hoofdstad is namelijk een betoging gepland van de gele hesjes. Niet alleen in Parijs worden betogingen verwacht van deze groep, maar ook in andere delen van het land verwacht men dat er mensen de straat op zullen gaan.

Veel geweld verwacht in Parijs

In Parijs verwacht men veel problemen met de betoging. Er worden in totaal 89.000 agenten en gendarmen ingezet om alles in goede banen te leiden. Pantserwagens moeten zorgen voor bescherming tegen projectielen, molotovcocktails en pétanqueballen.

Zorg voor je eigen veiligheid

Als je toch van plan bent om Parijs dit weekend te gaan bezoeken, zorg dan goed voor je eigen veiligheid. Het is aan te raden om  menigten te vermijden en weg te blijven van elke bijeenkomst. Ook is het aan te raden om toeristische gebieden, zoals de Arc de Triomphe, de Champs-Elysees, de Boulevard Haussman, de Concorde en de Bastille te vermijden. Veel musea's zullen worden gesloten en alle evenementen worden afgeblazen.

Parkeren in Parijs

Ook voor het parkeren van je auto heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een oproep gedaan. Men verzoekt auto's niet op straat te parkeren, maar in ondergrondse parkeergarages.

Andere steden

Niet alleen in Parijs worden problemen verwacht, ook in andere delen van het land verwacht men problemen. Extra alertheid is geboden en belemmer zeker geen politieagenten in hun werkzaamheden. Frankrijk is morgen in opperste staat van paraatheid. Reisorganisatie TUI heeft haar klanten ondertussen aangeboden om de reis naar Frankrijk en Parijs te kunnen annuleren.