Wat te doen met kinderen in Parijs?

Een bezoek aan Parijs moet niet alleen leuk zijn voor jezelf, ook je kinderen moeten zich vermaken tijdens een stedentrip naar Parijs. Maar wat kun je dan allemaal doen met kinderen tijdens een stedentrip Parijs? Gelukkig heeft Parijs voldoende te bieden voor jong en oud! Ken je het kleine parkje achter de Notre-Dame bijvoorbeeld al? Eerst samen de kathedraal bezoeken, om je kinderen daarna even uit te laten razen in het nabijgelegen parkje achter de kerk. Daarbij biedt dit parkje een goede plek om te lunchen met de broodjes die je eerder op de dag bij een bakkertje in Parijs gekocht hebt!

♥ TIP: nu je toch bij de Notre-Dame bent, kan een bezoek aan Berthillon het overwegen waard zijn! Berthillon is de beroemdste ijsmaker in Parijs, met twee ijszaken in de buurt van de Notre-Dame. Steek de brug over richting Ile Saint-Louis en je zal al snel verrast worden door de lange rijen.

Een bezoek aan Jardin du Luxembourg

Voor kinderen is er niets leuker dan een bezoek aan Jardin du Luxembourg, waar zij alle ruimte hebben om te spelen met fonteinen, ponyritjes te maken, of heerlijk te schommelen. In de zuidwestelijke hoek van Jardin du Luxembourg vind je Le Poussin Vert, een omheinde speeltuin waar je als ouders kunt genieten van een kopje koffie. Voor deze speeltuin betaal je een toegangsprijs van slechts €1,50 per persoon.

Een alternatief is de dierenkaravaan van Jardin des Plantes. Deze dierenkaravaan vind je het kindermuseum Grande Galerie de l’Evolution, wat een natuurhistorisch museum is. In dit museum wordt je kinderen meer verteld over de evolutie en het voortbestaan van verschillende diersoorten. Geen saaie, langdradige verhalen, maar een leuke vorm van kennisoverdracht. Na een bezoek aan dit museum kunnen je kinderen zich uitleven in Jardin des Plantes zelf.

Beklimmen van de Eiffeltoren

Het beklimmen van de Eiffeltoren is niet alleen van veel volwassenen een droom, ook voor kinderen kan dit ontzettend leuk zijn. Houd rekening met ontzettend lange wachttijden als je vooraf geen tickets voor een bezoek aan de Eiffeltoren hebt gekocht. Je kunt deze tickets online bestellen en vervolgens met een lift naar de tweede of derde verdieping van de Eiffeltoren reizen. De tweede verdieping biedt het mooiste uitzicht over de stad, omdat je hier geen last hebt van hekken.

♥ TIP: een goed alternatief voor het beklimmen van de Eiffeltoren is het beklimmen van Arc de Triomphe. Hier is het minder druk en heb je eveneens een prachtig uitzicht over Parijs!

Met de metro door de stad reizen

Het gebruik van de metro in Parijs is relatief goedkoop. Door met de metro door Parijs te reizen hoeven je kinderen minder ver te lopen en zien ze veel meer van de stad! Daarbij kun je met de metro bij metrostation Arts et Métiers uitstappen, waarbij je regelrecht een onderzeeër inloopt. Een te gekke ervaring voor veel kinderen! Eenmaal boven de grond kom je vrijwel meteen in het gelijknamige museum terecht, waar je verschillende instrumenten en uitvinden van vroeger vindt. Zeker voor jongens is dit museum meer dan de moeite waard.