LOADING

Type to search

Share

Het milieu speelt een belangrijke rol binnen de Franse samenleving. Om deze reden heeft de Franse overheid sinds 15 januari 2017 een milieuzone in de binnenstad van Parijs ingevoerd, waar alleen automobilisten met een ecovignet mogen rijden. Je herkent deze milieuzone aan de term “Zone à Circulation Restreinte, ZCR”. De sticker wordt in zes verschillende varianten uitgegeven, wat aangeeft hoe schoon een voertuig is. Van deze categorieën mogen de eerste drie in de milieuzone komen. Aan de laagste drie categorieën kunnen bepaalde restricties worden opgelegd door de regering.

Milieusticker in Parijs voor Nederlanders

De milieuzone in Parijs geldt niet alleen voor de Franse bevolking. Ook Nederlandse toeristen dienen een milieusticker op hun auto te hebben, als zij met de auto door de milieuzone in Parijs rijden. Voor toeristen is de verplichting van het hebben van een milieusticker in Parijs vanaf begin maart ingevoerd, twee maanden na de invoering van het ecovignet voor de Fransen zelf.Om als toerist aan een milieusticker voor Parijs te komen dien je deze online aan te vragen via de website www.certificat-air.gouv.fr. Tijdens het aanvragen van de sticker dien je het kenteken van je auto in te voeren en de milieusticker (€4,80 inclusief verzendkosten naar Nederland) te betalen met een creditcard. Zorg ervoor dat je de milieusticker voor Parijs tijdig bestelt, om te voorkomen dat je deze niet op tijd in huis hebt.

Boete voor auto’s zonder milieusticker in Parijs

Auto’s die in de milieuzone van Parijs gezien worden zonder milieusticker riskeren een boete van €68,-. Heb je de sticker nog niet binnen na het bestellen en ga je toch op vakantie? Neem dan de orderbevestiging inclusief je ordernummer mee op vakantie. In sommige en uitzonderlijke gevallen kan je op deze wijze voorkomen dat je een boete krijgt. Het is echter niet de bedoeling dat je de sticker op het laatste moment bestelt. De politie is niet verplicht om je bewijs van aankoop te accepteren.

Tags:
Previous Article
Next Article

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *