Een bezoek aan de Provence

Al jaren behoort de Provence tot de populairste delen van Frankrijk onder Nederlandse en Belgische toeristen. Je hebt hier nagenoeg een garantie op mooi weer in de zomer, vindt hier tal van populaire familiecampings en hebt de zee bij de hand. Een deel van de Provence grenst aan Italië, wat je de gelegenheid biedt om een dagtrip naar de Franse oosterburen te maken. Bekende steden in dit deel van Frankrijk zijn onder meer Marseille, Monaco en Cannes. Ieder van deze plaatsen is gelegen aan de kust. Iets meer naar het binnenland vind je Grenoble, waarvandaan je richting het bergachtige deel van Frankrijk kunt trekken.  

Provence vanuit Nederland bezoeken

Het is tegenwoordig niet langer noodzakelijk om de auto te gebruiken, wanneer je een vakantie naar de Franse Provence plant. Het gebied is ook steeds beter te bereiken met de trein en het vliegtuig. Zo kun je vanuit Amsterdam en Rotterdam in een keer met de trein naar Parijs. In Parijs stap je vervolgens over op een andere hogesnelheidstrein die je naar Nice en Marseille brengt. Wist je dat treintickets richting Marseille al voor een paar tientjes worden aangeboden, wanneer je deze op tijd reserveert? Een reis per trein duurt circa 7.5 uur. Met het vliegtuig doe je over dezelfde reis een kleine twee uur.

Bezienswaardigheden in de Provence

De Provence heeft haar bezoekers tal van prachtige bezienswaardigheden te bieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Avignon, een typische Franse stad met een rijke historie. In Avignon mag je het Palais des Papes niet beslist niet overslaan! Het is een prachtig paleis met bijbehorend fort, welke tegenwoordig van diverse musea voorzien zijn.

Naast Avignon is ook de Mont Ventoux het bezoeken waard. Neem de fiets mee om deze berg zelf te beklimmen, of rijd met de auto omhoog. De berg werd meermaals opgenomen in het parcours van de Tour de France en staat bekend om zijn kale bovenkant. Vanaf de top heb je een fraai uitzicht over bergtoppen in de omgeving. Denk aan de Mont Blanc!