Een bezoek aan Parijs in Frankrijk

Parijs wordt door veel Europeanen gezien als de stad van de liefde. Het is hier het hele jaar door fijn vertoeven! Breng een bezoek aan de Eiffeltoren, bezoek het Louvre en loop in de avond langs de Seine. Romantisch, sfeervol en gezellig! Naast deze voorbeelden van de beste bezienswaardigheden in Parijs zijn er tal van minder bekende plekken, die niet minder mooi zijn. Bezoek bijvoorbeeld het Quartier Latin, of ga naar Les Halles. In dit artikel lees je meer over een bezoek aan Parijs in Frankrijk.

Parijs bezoeken vanuit Nederland

Een groot voordeel van Parijs is dat dit op rijafstand van Nederland ligt. Je kunt in één of twee dagen naar het hart van de stad reizen, om vanuit daar verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Nog sneller en comfortabeler is de Thalys, welke vanuit Amsterdam en Rotterdam richting Parijs vertrekt. Deze razendsnelle trein doet er niet meer dan een paar uur over. Een derde optie is een vlucht naar Parijs. Houd er rekening mee, dat je hierbij relatief veel tijd kwijt zal zijn aan het inchecken en wachten op de luchthaven. Tijd die je bespaart, door voor een rit per trein te kiezen.

♥ TIP: Wanneer je met de auto naar Parijs trekt, is het slim om net buiten de stad naar een hotel te zoeken. Het voorkomt lange files!

Bezienswaardigheden in Parijs

Wat te doen in Parijs? Het is een vraag die je jezelf zeer waarschijnlijk niet hoeft te stellen. De Franse hoofdstad barst van de bezienswaardigheden. Je kunt er zeker drie tot vier volle dagen mee vullen! Reeds werden een aantal voorbeelden van deze bezienswaardigheden benoemd. Ook leuk zijn de Montmartre, het Kasteel van Versailles en bijvoorbeeld het Musée d’Orsay. Net buiten Parijs vind je Disneyland! Zeker voor kinderen is dit pretpark meer dan het bezoeken waard. Vanuit het hart van Parijs rijdt er een rechtstreekse trein naar Disneyland.