Kan je weer naar Frankrijk op vakantie? (Update 15-6-2020)

Frankrijk is het land wat het hoogste aantal Nederlandse vakantiegangers per jaar mag verwelkomen. Al geruime tijd bivakkeerde Frankrijk in een volledige lockdown en de grenzen waren voor toeristen gesloten. Ook Nederlanders hadden vanuit de Nederlandse overheid te maken met een negatief reisadvies.

Vanaf vandaag mag je weer naar Frankrijk

Vanaf vandaag mag je eindelijk weer op vakantie naar Frankrijk. Niet alleen Nederlanders zijn weer welkom in Frankrijk maar ook andere Europeanen zijn weer welkom in het land. Toeristen uit landen buiten de Europese Unie zijn nog niet welkom in het vakantieland. Dit zal waarschijnlijk pas na 1 juli weer mogelijk zijn, maar hangt af van de verdere indamming of verspreiding van het COVID-19 virus.

Een vakantie naar Frankrijk kent risico’s

In Frankrijk, in Nederland en de omliggende landen neemt het aantal COVID-19 gevallen af. Toch is een vakantie naar Frankrijk niet zonder risico’s en is het virus nog lang niet overwonnen. Een vakantie vieren in Frankrijk is echter wel gewoon mogelijk, maar het blijven erg onzekere tijden. De overheden doen er nog steeds alles aan om het virus te bestrijden en de economieën niet verder te schaden. Wanneer er problemen uitbreken in Frankrijk dan moet je er rekening houden met het feit dat je geen recht hebt op  repatriëring door de Nederlandse overheid. Je dient dit dus allemaal zelf te regelen!

Actuele reisadvies Frankrijk

Nu Frankrijk vanaf vandaag weer reizigers toe gaat laten in het land is het verstandig om te zorgen dat je op de hoogte bent van alle beperkingen en regels in het land. Regels en beperkingen in Frankrijk kunnen net als Nederland per dag verschillen. Op dit moment zijn de in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, toch moet je rekening houden met beperkingen in het land en wellicht extra controles. Zo kan het zijn dat je bij de grens van Frankrijk op de symptomen van COVID-19 zal worden gecontroleerd. Je bent verplicht om aan deze controles mee te werken, anders kom je het land niet in. 

♥ TIP: Houd continue het actuele reisadvies van de Nederlandse overheid in de gaten. Lees hier het actuele reisadvies over Frankrijk.