Mag ik wijn meenemen uit Frankrijk?

Frankrijk behoort net als Nederland tot de Europese Unie, waardoor er algemene invoerregelingen van kracht zijn als je wijn meeneemt uit Frankrijk. Zo is het toegestaan om 90 liter wijn mee te nemen uit dit populaire vakantieland, waarvan maximaal 60 liter een mousserende wijn mag zijn. Daarbij mag je 110 liter bier, 20 liter aperitiefdrank en 10 liter sterke drank meenemen. Wanneer je per vliegtuig naar Nederland reist, is het belangrijk om de wijn goed te verpakken om te voorkomen dat het glas breekt tijdens de vlucht. Het zou zonde zijn als je kleren onder de rode Franse wijn komen te zitten door een gebroken fles!

♥ TIP: Bekijk vooraf of een bepaalde Franse wijn mogelijk ook in Nederland te koop is. Sommige typische Franse wijnen zijn al in Nederland te koop. Zo hoef je zelf niet voor het vervoer van de wijnen te zorgen. Klik hier om de wijnen te bekijken.

Frankrijk als heus wijnland

Van alle wijnlanden is Frankrijk voor velen het meest bekende wijnland ter wereld. Zo beschikt Frankrijk over ruim 890.000 hectare aan wijngaarden, waar de druiven geteeld worden voor de lekkerste witte en rode wijnen. Deze druiven leveren samen maar liefst 47 miljoen hectoliter aan wijn op per jaar. De meest bekende druifsoorten uit Frankrijk zijn de cabernet sauvignon, chardonnay, malbec, merlot, pinot noir, syrah en sauvignon blanc. In z’n totaliteit worden met deze druifsoorten zo’n 2.900 verschillende wijnen geproduceerd.

Zelf een Franse wijnstreek bezoeken

Wanneer je zelf een wijnliefhebber bent, kan het erg leuk zijn om een typische Franse wijnstreek te bezoeken. Je vindt hier vaak verschillende wijnboeren die proeverijen aanbieden met echte Franse wijnen. Een unieke kans om te kijken welke soorten je het lekkerste vindt! Enkele bekende Franse wijnstreken zijn onder meer Bordeaux, Champagne, Elzas, Loire en de Provence. De wijnbouw in deze wijnstreken is al in de zestiende eeuw voor Christus ontstaan.