Normandiƫ in Frankrijk

Wie citytrip en Frankrijk in één zin zegt, denkt waarschijnlijk meteen aan Parijs. De hoofdstad van Frankrijk ligt op slechts enkele uurtjes rijden voor de meeste Belgen en Nederlanders en ontvangt jaarlijks een hoop internationale toeristen. De redenen zijn dan ook simpel: de stad is een opéénstapeling van bezienswaardigheden. Twee van de meest bezochte toeristische attracties in Frankrijk liggen vlakbij: de Eiffeltoren en iets verder het Kasteel van Versailles. Parijs is dus daadwerkelijk een wereldtopper, maar in de buurt ligt een regio ietwat in de schaduw van de hoofdplaats. We hebben het over Normandië

Hoog Normandië en Rouen

Ook de Noord-Franse regio Normandië is absoluut een bezoekje waard. Laag-Normandië staat hoofdzakelijk in het teken van een bloederige geschiedenis. Hier floreert het oorlogstoerisme dankzij musea, overblijfselen van D-Day, enorme begraafplaatsen en nog meer musea in verband met de Wereldoorlog. Echter, er is meer. In Laag-Normandië kan men enkele toeristische parels opmerken.

Centraal gelegen is er Rouen. Het is de hoofdplaats van Normandië en tevens absoluut enkele dagen waard. De historische binnenstad herbergt een hoop kerken en vakwerkhuizen. Lange tijd terug werd de Franse heldin Jeanne d'Arc hier op de brandstapel gegooid. Ook hier is de geschiedenis minder fraai.

In de nabije omgeving van de hoofdstad kan men nog enkele leuke bestemmingen opmerken. In het westen zijn er de charmante plekjes Etretat en Honfleur. Etretat is gekend vanwege de natuurlijke kliffen en Honfleur dan weer vanwege de oude haven. De twee plekken worden verbonden via de gigantische tuibrug de Pont de Normandie (tol!). In het oosten is er dan weer Giverny. Hier liggen de tuinen van de schilder Monet. Prachtige tuinen die jaarlijks een hoop bussen vol toeristen lokken naar het kleine plekje. Ook natuurparken, dorpjes aan de Seine en badplaatsen kan men in de omgeving opmerken.

Frankrijk

Vakantieland Frankrijk heeft dus meer te bieden dan enkel en alleen de hoofdstad Parijs. Neem wat informatie door omtrent Normandië en voor je het weet is een rondreis doorheen deze Franse regio aan de orde. Een citytrip Rouen is alvast een goed idee. De historische stad en de omgeving hebben een hoop te bieden op toeristisch vlak.

♥ TIP: Wil je leuke uitstapjes maken in Normandië ? Bekijk onze tips